Nemzetközi anyanyelvi világnap

2019. február 21. Nemzetközi anyanyelvi világnap

1999-ben az UNESCO közgyűlése február 21-ikét az anyanyelv nemzetközi napjává nyilvánította. A nemzetközi szervezet ezzel is fel kívánta hívni a figyelmet a Föld nyelvi sokszínűségére és gazdagságára

Ebből az alkalomból iskolánkba látogatott Roatis Andrea szinkronszínésznő és Góz Tamás (Magyarszinkron.hu főszerkesztője), akik segítségével a gyerekek betekintést nyerhettek a szinkronizálás történetébe, megvalósulásába napjainkban és kipróbálhatták, hogy is működik ez a valóságban. A tornateremben berendezett rögtönzött szinkronstúdióban minden tanulónk szinkronizálhatta Pompom meséjét, illetve kölcsönadták hangjukat Micimackónak, Malackának és Fülesnek. Zárszóként a felnőtt kollégák által alapított csapatok is megmérettették tudásukat, melyet a héten a tízórai szünet alkalmával megtekinthettek a gyerekek.

Góz Tamás olyannyira kedves és segítőkész volt a gyerekekkel, hogy mindenkinek rögzítette laptopon az általa szinkronizált mesét, melyet meg is kaphattak digitális formában.

Azt hiszem, mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy szuper, élvezetes napunk volt. Hálásan köszönjük Andreának és Tamásnak az önzetlen felajánlást!

Sziráné Szabó Krisztina

Megosztás ezzel:
Share
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.