Kultúra

MÜPA Partnerprogram | Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház | Országjáró Bábmisszió | Tavaszi Zeneünnep | Szakiskolák Országos Kulturális Fesztiválja

Diákjaink rendszeresen részt vesznek kulturális fesztiválokon, színházi előadásokon, koncerteken.

MÜPA

Iskolánk együttműködik a MÜPA-val, a Partneriskola-program keretében, melynek célja, hogy a tanulókban igény ébredjen a kulturális értékekre, művészi élményekre, és a jövő hangverseny-látogatóiként otthon érezhessék magukat a hangversenyteremben. Célunk, hogy hozzásegítsük a diákokat a legteljesebb művészeti élményhez, mindezt a legmagasabb színvonalon, a műfajok széles palettáján.

2016.október 26-án Zenebona – Ne csak hallgasd! Előadáson volt a 12. osztály, ahol a kreativitásra épülő tevékenység közben fedezhették fel a zenélés örömét. Megismerhették a hangszerek működését, kipróbálhatták azokat, így bővíthették zenei ismereteiket.

2016. december 12-én Henry Purcell barokk zeneszerző, Shakespeare vígjátékához, a Szentivánéji álomhoz készült  műve, ,,A tündérkirálynő” elevenedett meg szemünk előtt a kortárs tánc eszközeivel.

2017. január 30-án az Iskoláskoncerten Zeneakadémia a Rendkívüli Tehetségek Előkészítő Tagozatának kamarazenész növendékeinek mindennapjaiba, művészetébe kaptunk bepillantást.

2017. március 27. Az Üzenet a Földről című zenés, táncos, interaktív darabban, Weöres Sándor verseinek feldolgozását láthattuk. ,,Legyen az értékrend s a mértékrend a trend! – hirdeti a műsor.’’ „Iskolán kívüli tanóra és társadalomismeret egy rockkoncert keretében.”(Novák Péter)

2017. április 7-én Fesztivál Színház  Irány Rió című előadásán az alsó, a felső tagozat és a szakiskola tanulói együtt vehettek részt egy jókedvű, játékos világkörüli utazáson.

2017. május 11-én a versmondó verseny győzteseinek nyereménye, az Életjel Alapítvány ajándéka, a koncertszínházjegyek, Novák Péter, Üzenet a Földről című előadására.

2017. május 18. Magyar Góbéságok előadásán veszünk részt.

Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház

Többször ellátogatunk a Magyar Állami Operaházba és az Erkel Színházba is.

2016. május 4-én vettünk részt a nagy sikerű Operakaland előadásán az Erkel Színházban. Mozart A varázsfuvola című operáját tekinthettük meg.

A Hófehérke és a hét törpe varázslatos, zenés balettjét is itt láttuk Kentaur díszletei között.

Az  OperaKaland programsorozatban láttuk Giacomo Puccini: a Bohémélet 2.0 c. operáját a világhírű Damiano Michieletto rendezésében, az Erkel színházban, 2016.október 8-án.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat jóvoltából tanulóink eljutottak a Magyar Állami Operaházba, ahol Csajkovszkij: A diótörő c. mesebalettjét tekinthették meg.

2017.február 5-én Csajkovszkij zenéjével, Puskin legendás alakja, Anyegin, balett előadáson elevenedett meg tanulóink előtt.

2017. május 9-én a Bánk Bán előadást láthattuk.

Országjáró Bábmisszió (OBM) Palánta a Gyermek-Lélek-Mentő

Évek óta kedves vendégeink a Palánta Báb együttes önkéntes munkatársai. Karácsonykor és Húsvétkor színvonalas bábelőadásokat nézünk, melynek során erkölcsi ítélőkészségük, értékrendjük fejlődik.

A Tavaszi Zeneünnep Gyöngyvirág Szociális Szolgálat Gyöngyvirág Nappali Szolgálat (fogyatékosok nappali ellátása) szervezésében megrendezendő ünnepség 2017. május 16-án. A komolyzenei és népzenei művek előadása mellet a legfontosabb cél az egymás meghallgatása, az együtt zenélés, a társadalmi integráció elősegítése.

Szakiskolák Országos Kulturális Fesztiválja

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum Szabóky Adolf Szakiskolája volt a Szakiskolák Országos Kulturális Fesztiváljának házigazdája.13 intézmény 88 tanulója érkezett ide Győrbe, hogy megmutathassa tudását és tehetségét.
Szakács Péter 2. helyezést ért el Ének-zene kategóriában. Leonard Cohen Hallelujah-t énekelte.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.