Reptérlátogatáson jártunk!

Egy felejthetetlen és izgalmas délelőttöt töltött el a szakiskola 9-10-11. osztálya 2017. január 19-én a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A szervezett reptérlátogatás 3 órája alatt egy percet sem unatkoztunk. Kísérőink Petrás Zoltán és Gróf Miklós hatalmas átéléssel, rajongással és szakértelemmel kalauzoltak körbe minket.

Rengeteg érdekességet tudtunk meg és elmondhatjuk, hogy testközelből figyelhettünk meg, amit csak lehetett. Hatalmas élmény volt látni ezt a „várost a városban”. A rendkívül szigorú biztonsági ellenőrzés után (ahol még a cipőinket is levettük) jártunk a leszállópályánál, a kedvünkért a kifutópálya fényeit is felkapcsolták, voltunk a különleges tűzoltóságnál, fejünk felett 80 méterre repült el az Emirates Boeing 777-300-as repülőgépe, ami a legnagyobb két hajtóműves gép, ami a repülőtéren előfordulhat.

Megtekinthettük a repülőgépek földi kiszolgálását is. Ferihegynek saját benzinkútja, hőerőműve, belső buszjárata, rendőrsége, vasúti sínpárja, mini börtöne és fogorvosi rendelője van, és akkora hókotró flottával rendelkezik, mint egy kisebb megye… és ez csak egy apró szelet a tortából. Éppen ezért valamennyien elhatároztuk, hogy amint lehet, visszatérünk még.

Köszönjük az emberközeli és szeretetteljes terelgetést kísérőinknek, a segítséget az Aeropark dolgozóinak, a lehetőséget és a támogatást pedig Ughy Attila Polgármester úrnak.

Megosztás ezzel:
Share
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.