Fenntarthatósági Témahét az Általános Iskolában

Iskolánk minden tanévben csatlakozik a Fenntarthatósági Témahét programjához, amit ebben a tanévben, a jelenlegi körülmények ellenére is megszerveztünk és lebonyolítottunk, és igen különlegesre sikerült.

A programok két részben zajlottak, hiszen az iskolába visszatéréskor az alsósok voltak csak jelen az intézményben. Ők személyesen vettek részt, míg a felső tagozatosoknak továbbra is digitális oktatás folyt, ezért nekik online zajlott a témahét.

1-4. osztály – A kis környezetvédők

Az alsósoknak 5 kalandban kellett részt venniük, melyek során 1-2 küldetést kellett elvégezniük. Többek között kiszámolhatták az ökológiai lábnyomukat egy egyszerű teszt kitöltésével, valamint, kincskeresést szerveztünk nekik, mely során, az iskola területén eldugott kis „ÖKO”-lábnyomokat kellett megtalálniuk osztályonként. Ez volt talán a legélvezetesebb kalandjuk mind közül.

Néhány kép a programról:

Föld napja alkalmából, ami egybe esett a Témahéttel, szorosan kapcsolódva hozzá, néhány tanórába építve is különböző feladatokban, játékokban is részt vehettek a gyerekek:

Néhány kép a programból:

5-8. osztály – A digitális „környezetbarátok”

A felsősök a témahét folyamán még otthon tanultak, digitális oktatásban, így számukra több online feladatot készítettünk és küldtünk, hogy ők se maradjanak ki a programból. Ők szintén megtudhatták, hogy vajon hány Földre lenne szükségük az ökológiai lábnyomuk szerint egy teszt segítségével; kaptak online puzzle-t a témához kapcsolódóan és sok más digitális feladattal érezhették át a környezetvédelem fontosságát.

Néhány kép a programból:

Megosztás ezzel:
Share
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.