Szentkirályi Tehetségprogram

A Szentkirályi Tehetségprogram különdíjazottjai Czibula Ilona és Czibula Krisztina speciális olimpikon gyorskorcsolyázók a Budapest XVIII. kerületi SOFI-Életjel Alapítvány sportolói.

Első alkalommal részesültek a Speciális Olimpia gyorskorcsolyázói a Szentkirályi Ásványvíz Tehetségprogram különdíjában.

Az ikerpár Czibula Ilona és Czibula Krisztina a Budapest, XVIII. kerületi SOFI iskola 8.a osztályos tanulói, az Életjel Alapítvány sportolói, a díjat a program mentoraitól az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó testvérektől Liu Shaolin Sándortól és Liu Shaoangtól vehették át.

A sportolók edzői Miklósné Malek Erzsébet és Csizmadia Ildikó.

A Speciális Olimpia válogatott gyorskorcsolya csapata a 2023. januárban megrendezendő kazanyi SO Téli Világjátékokra készül.

A család, a korcsolya csapat nevében köszönjük Szentkirályi Ásványvíz!

Köszönet a támogatóinknak, a SOFI iskola minden dolgozójának!

Miklósné Malek Erzsébet
a SOFI gyógypedagógusa, MSOSZ gyorskorcsolya-görkorcsolya szakágvezető

Két gyorskorcsolyázónk különdíja 

Óriási megtiszteltetésben és fantasztikus támogatásban részesült két 14 éves, speciális olimpikon gyorskorcsolyázó. A Czibula ikrek: Icus és Kriszti felkészülését nagyban előlendíti, segíti a Szentkirályi Tehetségprogram különdíja.

A rövidpályás gyorskorcsolya és műkorcsolya fiatal tehetségeit díjazták a Magyar Olimpia Bizottság szakmai együttműködésével létrejött első téli Szentkirályi Tehetségprogram eredményhirdetésén.

A fiatal tehetségek kiválasztásában részt vettek a hazai rövidpályás gyorskorcsolyasport kiválóságai, a pekingi olimpia arany- és bronzérmes Liu Shaoang és a bronzérmes Liu Shaolin Sándor. A támogatással az ifjú nyertesek közelebb kerülhetnek ahhoz, hogy a Liu testvérek nyomdokaiba lépve tovább növeljék hazánk téli olimpiai aranyérmeinek számát. Köszönjük szépen: Szentkirályi ásványvíz!

A díjátadón az MSOSZ-t a különdíjas Czibula nővérek mellett Lengyel Lajos elnök, Miklósné Malek Erzsébet gyorskorcsolya szakágvezető, Mayer Barbara Világjátékok aranyérmes gyorskorcsolyázó és Bohn Zsombor Világjátékok aranyérmes gyorskorcsolyázó képviselte.

Részlet a FlowPR sajtóközleményből 

„A rövidpályás gyorskorcsolyázók közül egy ikerpár, Czibula Ilona és Czibula Krisztina kiemelkedő teljesítményének köszönhetően megosztott különdíjat nyert el. A 14 éves sportolók hazai versenyeken már többször is dobogóra állhattak, jelenleg pedig mindketten a 2023-as Speciális Olimpia Világjátékokra készülnek, ahol céljuk, hogy éremszerző helyen végezzenek.

A lányok nemcsak a jégen remekelnek: görkorcsolyában is világversenyeken képviselik hazánkat.”

„Különösen izgalmas, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyában egy ikerpárt jutalmazhatunk, hiszen Shaolinnal jól ismerjük azt az érzést, amit a felkészülés és a versenyek során egy testvér támogatása nyújtani tud.” – mondta Liu Shaoang olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó.

„Az elmúlt hetekben minden a téli olimpiáról szólt, így különösen jó volt látni, hogy a következő években is biztosan lesz kinek szurkolnunk az ötkarikás játékokon. A díjazott utánpótlás-sportolók elhivatottan menetelnek álmaik felé, és sorra szerzik az érmeket, így méltán lehetünk büszkék rájuk. Bízunk benne, hogy a költséges felszerelések, edzőtáborok kiadásának fedezésére is fordítható támogatás nagy előrelépést jelent majd a felkészülésben” -mondta Fábián László, a Magyar Olimpia Bizottság sportigazgatója.

A két kiválasztott győztessel hamarosan a nagyközönség is gyakrabban találkozhat, hiszen a reménységek fotói tavasztól a 1,5 literes kiszerelésű Szentkirályi ásványvizek csomagolását díszítik.

Szőke Viktória
MSOSZ Kommunikációs igazgatója

Megosztás ezzel:
Share
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.