SOFI – ESSD 2022

SOFI – ESSD 2022 – Európai Diáksport Nap – AKTÍV ISKOLA PROGRAM – ÖKO Iskola Program

Intézményünk a Budapest, 18. kerületi SOFI az AKTÍV ISKOLA PROGRAM keretében első alkalommal csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség /MDSZ/ által meghirdetett Európai Diáksport Naphoz.

Iskolánkban az általános iskola alsó és felső tagozata, a szakiskolások és a speciális tagozat csoportjai vettek részt a programban. Tanulásban/értelmileg akadályozott, halmozottan sérült, autista tanulóink és tanáraik egy vidám, sportos napot töltöttek együtt.

Az esős időjárás nem kedvezett az előre tervezett programunknak, a Havanna futópályán 2022m megtétele sétálva, futva, kerekesszékben, rollerezve, görkorizva, de az iskolánk kicsi tornaszobái, tantermei és hosszú folyosói megfelelő helyszínül szolgáltak.

Hiszen mi akkor sportolunk, amikor jól esik!

2 tagintézményünk egyikében a Kondor sétány 4-ben már reggel 7 órakor közös bemelegítéssel és a folyóson 2022m séta váltóval kezdtek szakiskolásaink, majd a felső tagozat 5.-6.-7.-8-osztálya követte őket.

A Kondor sétány 15-ben az alsó tagozat 1.-2-3.-4. osztálya próbálta követni a tantermek kivetítőjén Béres Alexandra gimnasztikáját. Ezt követően az alsósok, a speciális csoportokkal (autista, értak.) kiegészülve bekapcsolódtak a YouTube-csatorna Just Dance fergeteges táncaiba. A folyóson sétálva, futva, rollerezve, gördeszkázva lehetett megtenni a 2022m-t.

Az idei ESSD-n – Tegyünk együtt testmozgással a zöld jövőért! –  meghirdetett környezettudatosságot az előző, napokban gyönyörű napsütésben, az ÖKO Iskola Programhoz csatlakozva sikerült megvalósítani. Minden osztályunk, csoportunk részt vett a Havanna lakótelepen a szemétszedés akcióban.

A programok szervezésében részfeladatokat vállaltak tanulóink.

Köszönjük, mindenkinek, aki segítette a program megvalósítását!

A közös 2022 méter gyűjtése is sikeres volt. Gratulálunk mindenkinek!

Miklósné Malek Erzsébet
SOFI – Aktív Iskola Program koordinátor

 

Megosztás ezzel:
Share
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.