Meteorológiai témahét

Idén is megtartottuk az alsó tagozatos osztályoknak a Meteorológiai témahetünket. Hétfőtől csütörtökig minden nap különböző játékos, mozgásos, éneklős és okosodós feladatokat kaptak. Hétfőn minden osztály megkapta az időjárást jelölő korongját, amit be tudtak állítani az aktuális időjárásnak megfelelően reggelente. Majd előcsalogattuk a napocskát egy ügyességi játékkal, dallal.

A kedd a szél napja volt. Minden gyermek elkészítette a saját gólya alakú szélforgóját, a for/gó/lyát.

Ehhez a naphoz a „Tavaszi szél vizet áraszt” c dalt énekeltük. A szerdai napon kicsit komolyabb dologgal foglalkoztunk. A „Párácska” című mesét ( ami a víz körforgásáról szól) olvastuk el, dolgoztuk fel. Az első és második osztályos gyermekek meghallgatták a mesét, amit a tanító nénik olvastak fel nekik. Ezután a történetnek megfelelően, időrendi képecskéket színeztek. A harmadik és negyedik osztályos gyermekek komolyabb feladatot kaptak. Feladatlapok segítségével dolgozták fel a mesét. A szerdai nap dalai: az „Által mennék én a Tiszán ladikon” és a „Komáromi kisleány” voltak. A csütörtök a játék jegyében telt. Minden, ami az időjárással, széllel, vízzel, napsütéssel kapcsolatos. Volt netes játék, memória játék gépen és asztalon. Szaladgálós tűz-víz-repülő. Valamint a Meteorológiai napok lezárásaként a gyerekek körében nagyon kedveltté vált napocska csalogató játékból rendeztünk egy villám bajnokságot. Minden tanuló egy –egy Balaton csokit kapott az aktív részvételéért.

A gyermekek is és mi is jól éreztük magunkat. Picit pihentünk és már folytattuk is a napunkat az Alvás világnapi vidámságokkal.

Gombóczné Volner Judit & Sziráné Szabó Krisztina

Megosztás ezzel:
Share
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.