Egészségnap a szakiskolában

Szakiskolánkban és készségfejlesztő iskolánkban tartottunk egy izgalmas és tanulságos egészségnapot, ahol a diákok számos állomáson vehettek részt, hogy jobban megismerjék és gyakorolhassák az egészséges életmódhoz kapcsolódó tevékenységeket. A rendezvény célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a testi és lelki egészség fontosságára, valamint segítsünk a diákoknak kialakítani a helyes életmódhoz szükséges ismereteket és szokásokat.

Az egészségnap reggelén izgatottan gyülekeztek tanulóink a tornateremben, ahol menetlevelet kaptak és elindultak felfedezni a 6 állomást.

Az első állomáson a tánc volt a központi tevékenység. Egy profi táncos oktatta a fiatalokat különböző koreográfiákra, amelyek segítettek a mozgás, a koordináció és a ritmusérzék fejlesztésében. A diákok vidáman és lelkesen táncoltak, miközben aktívan mozogtak.

A második állomáson az arcápolás volt a fókuszban. Egy szakértővel (Kriszta néni) együttműködve megtanulhatták, hogyan kell helyesen tisztítani és hidratálni az arcukat. Az arctisztítási technikákról, a bőrápolás alapelveiről és a megfelelő termékek használatáról is tájékoztatást kaptak. A diákok nagyon élvezték a kényeztető arcápolási folyamatot, és sok hasznos tippekkel gazdagodtak a szépségápolás terén.

A következő állomáson a hajápolás volt a téma. Egy szakértő fodrász (Edina néni) segítségével a diákok megtanulhatták, hogyan gondoskodjanak hajuk egészségéről. Megtudták, hogy milyen típusú samponokat és kondicionálókat használjanak, hogyan kezeljék a hajukat megfelelően, és milyen hajápolási rutint kell kialakítaniuk. Tanulóink örömmel fogadták az új ismereteket, és izgalommal próbálták ki az új hajápolási technikákat.

Az egészséges táplálkozás állomásán a diákok megtanulhatták, hogy milyen fontos szerepe van az egészséges étkezésnek a mindennapi életben. Finom zabkását készítettek friss gyümölcsökkel Eszter nénivel, mely tápláló és rostban gazdag reggeli opció volt. A zabkásához használt gyümölcsök, mint például a banán vagy a bogyós gyümölcsök, tovább fokozták az ízletes élményt. Ez az állomás lehetőséget adott a diákoknak arra, hogy megismerjék az egészséges reggeli lehetőségeket és fontosságát az egészséges életmód szempontjából.

A relaxációs állomáson Klári nénivel a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy ellazuljanak és feltöltődjenek a mindennapi stressztől. A fiatalok letelepedhettek kényelmes párnákra és szőnyegekre, majd megkezdődött a relaxációs gyakorlat. Az állomás során a máris érezhették, hogyan csökken a testük feszültsége, és hogyan nyugodnak meg a gondolataik. A relaxáció segített nekik megtapasztalni a belső béke és nyugalom állapotát, ami hozzájárul az egészségük és jólétük megőrzéséhez.

Az egészségnapunkon a diákok részt vettek egy izgalmas méhészeti bemutatón is, ahol megismerhették a méhek világát, valamint a méhészeti tevékenységek folyamatát. A fiatalok lehetőséget kaptak mézkóstolásra, emellett találkozhattak egy igazi mézkirálynővel. Ez az állomás kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy mélyebben megismerjék a méhek világát és a méz előállításának folyamatát.

Reméljük, hogy az egészségnap pozitív hatással volt a fiatalokra, és ösztönzi őket a továbbiakban az egészséges életmód fenntartására!

Balján-Szabó Ágnes

Megosztás ezzel:
Share
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.