Környezetvédelmi játszóház

Az Életjel Alapítvány 20. alkalommal szervezett környezetvédelmi játszóházat a Budapest XVIII. Kerületi SOFI diákjainak

Környezetvédelmi játszóház – A tenger világa

A tengerek, óceánok világa, a környezet megvédésének fontossága volt a témája a Budapest XVIII. Kerületi SOFI 20. alkalommal megszervezett történelmi játszóházának.

Az Éleltjel Alapítvány minden tavasszal játszóházi programot rendez, melyet két fordulós vetélkedő előz meg, a tanulócsoportok részvételével. Ebben az évben a gyerekek a tengerek, óceánok világával ismerkedtek meg, készítették el a munkáikat. Az elkészült alkotásokból kiállítást rendeztünk,  melynek a Sofi-liget iskolaépület adott otthont. A számos rajz, applikáció elkészítése nagy gyűjtőmunkát igényelt. A diákok ismét bebizonyították, hogy igényes, különleges alkotások elkészítésére képesek.
A felkészüléshez nagy segítséget nyújtott dr. Farkas Jánosnak, a Magyar Tengerbiológiai Társaság alelnökének  előadása, melyet a Kondor Béla Közösségi Házban tartott az intézmény tanulóinak.
A játszóházra az egész iskola „tengeri köntösbe” öltözött.  21  foglalkozás közül választhattak a diákok, melyek mind a tengerek, óceánok világával foglalkozott. Az egész napos rendezvény   eredményhirdetéssel, értékes nyeremények (tropikáriumi látogatás, Aquaworld, Tengerkincs játszóház) kiosztásával ért véget. Nagy élményt jelentett, hogy a záró rendezvényen igazi, tengeri algából készített finomságokat is megkóstolhattak a diákok.
Jutalomként az iskola praja-nagyja szentendrei hajókiránduláson vehetett részt.

Megosztás ezzel:
Share
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.