Legjobb dolog a táborozás

Az Életjel Alapítvány nyaranta három alkalommal szervez táborozást a szervezet tulajdonában lévő táborhelyen, Kiskunmajsa Tajó tanyán. A diákok számos élménnyel gazdagodva térnek vissza a nyaralásról

Az Életjel Alapítvány   évek óta rendszeresen táboroztatja a Budapest XVIII. Kerületi SOFI diákjait Kiskunmajsa Tajó tanyán. A táborhely 1975-ig  tanyai  iskolaépületként működött. Ma már korszerű, gyermekbarát környezetben nyaralnak a diákok. A táborozás ideje alatt számos program várja a gyerekeket – a környék nevezetességei, történelmi emlékhelyei és természeti környezete erre igen sok lehetőséget biztosít. Az átélt élményeket hosszú ideig megőriznek a program résztvevői.

A XVIII. Kerületi Önkormányzat Népjóléti Bizottsága támogatásával 9 éves hagyománya van az egészséges életmód tábornak, melynek keretében a nyaralás élményei mellett hasznos ismeretet szereznek a diákok az egészséges életmódról, önkiszolgálásról, a környezetvédelem fontosságáról.

Az alkotó tábor résztvevői a strandolás, kirándulás mellett megismerkednek a kézműves technikákkal, melynek keretében gyönyörű alkotások születnek. Ezek egy része a tábor folyosóját díszíti
A környezetvédő tábor programjai alatt  tanyai környezetben különleges élményekben részesülnek a főként lakótelepen és kertvárosban élő diákok. Lehetőséget kapnak a környék nevezetességeinek megismerésére,  a természetes környezet megtapasztalására, a jelentősebb   természetvédelmi területek bebarangolására.

A 2017. évi környezetvédő tábor megszervezéséhez és lebonyolításához a “NEA-TF-17-SZ”  pályázati támogatás biztosította az anyagi támogatást.

Megosztás ezzel:
Share
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.