Mezítlábas ösvény

Az Életjel Alapítvány szervezésében mezítlábas (Kneipp) ösvény kialakítására került sor a SOFI-liget iskolaudvaron. A munkálatokat a Ford Alapítvány 70 munkatársa végezte

Mezítlábas ösvény a SOFI-ban

A SOFI pedagógusainak és diákjainak régi vágya teljesült azzal, hogy elkészült a Sofi-Liget iskolaudvaron a mezítlábas (Kneipp) ösvény.
A Ford Alapítvány 70 önkéntese vett részt az ösvény kialakításában.   Közreműködésükkel a szakiskolai tanulók számára három magas-ágyás épült fel, ezen kívül  megszépültek a fűszerkertek, és a tankonyha  felszerelése is megtörtént. A sok munka mellett maradt idő a játékra, sportolásra, a gyerekek legnagyobb örömére.

A mezítlábas ösvény 14 féle anyagból került kialakításra. A csodálatos márvány-kő görgetegek, fából és kőből készült elemek mellett számos természetes anyag színesíti az ösvényt, – a makkot és a fenyőtobozt a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt adomnyozta, míg meggy-és barackmagot egy mogyoródi pálinkafőzde biztosította. Az egyik mezőben lévő vadgesztenye termésést még ősszel gyűjtötték a diákok.

Az ösvény nem mindennapi felülete mezítláb végighaladva természetes talpmasszázst biztosít. Azon túl, hogy jó szórakozást jelent, a szokatlan ingerek stimulálják, felfrissítik a szervezet működését, ami jótékonyan hat az iskolában tanuló gyermekek egészségére.
Köszönjük a Ford Alapítvány  lelkes közreműködését, akik az önkéntes nap alkalmával három magaságyás kialakításához is segítséget nyújtottak.

A NEA-TF-17-M pályázati támogatás biztosította az anyagi fedezetet a Kneipp ösvény elkészítéséhez.

Megosztás ezzel:
Share
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.