Tájékoztatás a középfokú iskolai beiratkozás menetéről

Tisztelt Szülők!

Tekintettel a vészhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Kor. rendeletre a középiskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanévre vonatkozóan a 2019/2020. tanév rendjéről szóló 11/2019. (VII.3.) EMMI rendelet szerint történik.

1. Az intézményünkbe felvételt nyert tanuló szülője vagy törvényes képviselője útján az iskolába személyesen vagy elektronikus úton is beiratkozhat.

2. Elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA az e-Ügyintézés felületén 2020. június 15-től biztosítja a szülő vagy törvényes képviselő részére, hogy az intézményünkbe felvételt nyert tanuló adatait beküldhesse iskolánk részére 2020.06.23-ig.

Az adatbeküldésre kétféle lehetőség van:

a) A szülő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületére, és ott kiválasztja a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) ügyet.

Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, amelyet a szülő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat.

b) A szülő az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával belép a BKI felületre. Itt kitölti a – gyermek igazolványai alapján – a gyermek személyes adatait, lakcím adatait, a törvényes képviselők adatait, illetve a beiratkozáshoz szükséges adatokat.

Mindkét esetben a szülő a felületen kiválasztja az intézményünket, ahová a gyermeke felvételt nyert. Az e-Ügyintézés felületén beltöltött/beírt oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót.

A szülőnek lehetősége van arra, hogy az Előnézet gomb segítségével letöltött dokumentumokat kinyomtatja, és az aláírt dokumentumok másolatát feltölti az e-Ügyintézés dokumentumok blokkjába, amely másolatok az adatokkal együtt kerülnek át az intézmény felületére.

Elektronikus jelentkezés esetén kérjük, hogy az általános iskolától kapott 8. év végi bizonyítvány elektronikus változatát a szülő mindenképpen töltse fel a KRÉTA e-Ügyintézés felületén.

3. Intézményünk lehetőséget biztosít a személyesen történő beiratkozásra is, melynek időpontja:

2020.06.22. (hétfő) 8.30-14.00 óra

2020.06.23. (kedd) 12.00-16.00 óra

4. Intézményünk lehetőséget biztosít továbbá arra, hogy amennyiben a szülő vagy törvényes képviselő a beiratkozásra rendelkezésre álló időben nem tudja eljuttatni hozzánk a szükséges adatokat, a személyi azonosításra alkalmas iratokat a 2020/2021. tanév első tanítási napján is bemutathassa.

5. A szülőnek vagy törvényes képviselőnek lehetősége van arra is, hogy a diákigazolvány igénylésére vonatkozó kérelmet a beiratkozás után, későbbi időpontban is benyújthassa.

Budapest 2020. 06. 03.

Pál-Horváth Rita
intézményvezető

Megosztás ezzel:
Share
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.